Ølbryggeri og Sjøslag

Etter innsjekking og english breakfast ruslet vi rundt i gatene i Lerwick. Vi besøkte eit lokalt ølbryggeri der vi fikk omvisning og prøvesmaking. 

Etter ein liten samling i båten gikk vi for å ete litt og då var det store sjøslaget på Shetland i hang. 

Idag skal vi leie oss ein bil og bli litt kjendt rundt på øya. 

Shetland her we come

Turen over til Shetland tok litt lengre tid enn forventet. Lite vind i starten, men ein flott tur på 51 timer. Då medrekna Stuerten sin heimlengsel etter ho mor første natta. Han snudde båten og seilte hjemover ein times tid ??

Vår lille huskatt imponerte stort då hu tok lange nattevakter mens gutta lå å kvilte seg ut mellom krabbemating slaga. 

Alt gikk fint, men ble motvind og motorkjøring siste del inn til Lerwick der vi ble godt mottatt av katamaranen Vilja 

Ship i hoy. No blir det øl. 

Då er vi på vei. 

I 19 tiden forlot vi Haugesund og sette kursen mot Shetland.  Nå er vi påvei. Litt stress og kaos i starten med motor seiling ut til fyret på røverholmen.

Når fyret var pasert sette vi seil . Vinden er litt svak og fra feil retning, men vi går litt sørover i vente på bedre vind i morgen. 

Damen har fått pyntet seg under vannlinjen

Etter ei lita veke var eg ferdig å slippe båten. Det blei lange dager med spyling, vask og skraping av skroget før det blei lagt på 2 lag med bunnsmøring (Marineblå frå Biltema). Pusset også propellen, skiftet anoder rundt drev akslingen. Anoder festet på drevet var ok og må skiftes neste gang. Bonet nederste del av skroget mot vannlinja.  

Fann eit lite hull i gelcoaten som eg fekk lagt litt reperasjonsstoff i. Sjøsettingen gikk som smurt og eg kunne igjen glede meg over fart på 6.2 knop for motor.

Planlegging av Shetlandstur

Planlegging av Shetlandstur i påsken 2017 er godt i gang. Turen går frå Haugesund til Lerwick på Shetland ca 6-7. april med retur i løpet av påske helga. Med på turen blir det venner og kjente frå skulen. Har skaffet redningsflåte, men det gjenstår å få kjøpt inn andre ting som blant anna nødpeilesender. SY Erica må også på land og få seg ein liten vårpuss før turen over havet.

Vannlekasje, dagdrømming og slutt på semesteret.

Eg merka at vannpumpa stadig pumpet opp trykket på ferskvannet uten at eg hadde brukt vann. Det gir ein indikasjon på lekkasje. Jakten på lekkasjen var i gang og eg fann ein del vatn i lasterom under dørken. Fekk tørka det opp og etter litt leting fann eg lekasjen i utløpet på varmtvannsberederen. Overgangen fra messing til plast var smeltet litt på ytterste kant på plast delen. Mulig dette har oppstått etter at vanntank blei tom og stålet då blei for varmt siden det ikkje blei kjølt ned av vannet. OPS OPS!!
Heldigvis har eg Wave forhandler på samme øy som eg ligger så eg fekk tak i ny deler og tettet lekkasjen.

This slideshow requires JavaScript.

Det har vert ein fin høst med litt seilaser og hytteturer sammen med venner. Nå har SY Erica fått vinterjakken sin på for i år og eksamensperioden har statet. Så tiden går med til lesing og forberedelse til 5 eksamen i løpet av ein mnd. Pausene mellom all lesinga bruker eg til å lese blogger fra ulike båter som er på langtur. Har også vert på eit par langtur seminarer i haust.  Det blir kanskje langtur på meg også etter endt utdanning, men må sjå korleis det blir med jobbmuligheter før avreise dato blir satt.

Livets vandte gang

Har vert litt stille på denne bloggen på ei stund. Men livet ombord går sin vante gang. Det har ikkje blitt så mykje seiling på SY Erica, men det blei ein tur opp til Bergen i bryllup til min søster i sommer. 

På vei opp opplevde vi eit fantastisk sku med 100 til 150 ring kvaler då me paserte Sotrabrua og dei fulgte oss nesten helt inn til Laksevåg. 

Er nå tilbake i Haugesund og godt i gang med andre året på nautikk. Solen skinner og dagene går med til skolearbeid og mange andre fritidsaktiviteter. 

Livet ombord

Det nermar seg eksamenstid. Så tida ombord går for det meste til lesing og pugging til eksame. 

Har grodd ein del under skroget så treng og dykke ned og skrubbe litt samt sjekke anodene. Før det blir seiling i Sunnhordlandsbassenget når det nå blir litt varmere i vêret. 

Damen har komt ut av vinterdvalen

 Då har eg pakket vekk vinterpresseningen for denne gang. Den har vert god å ha i vinter omgjort til at det har slått seg mye mindre enn ventet. 

Første turen i år går mot Stord i palmehelga då eg tar ein lengre påskeferie frå skulen og skal ha vakt på RS 122 Simrad Færder i noen dager før eg seiler videre til Indreholmen i påskehelga. 

God påske.